Oldal kiválasztása
 • Pasztell színek: A pasztell színek a leghálásabb scrapbookoldal alapanyagnak bizonyulnak. A visszafogott tónusú, lágy karakterű színek, amelyek valójában az élénk színek megszelídített változatai, nagyon könnyedén illeszkednek egymáshoz, és mindig a harmónia érzetét keltik.
Assisi

Assisi

 • Élénk színek: Az élénk színek alkalmazásához már több merészségre van szükség, ugyanakkor, ha jól válogatjuk meg az árnyalatokat, a jutalom nem marad el: hatásos scrapbookoldal kerül majd ki kezünk alól. Ha meg akarjuk tudni, hogy az élénk színek közül melyik melyikkel harmonizál, használjuk a színkorongot!
Gigi

Gigi

 • Sötét színek: A sötét színek kissé melankolikus, komor hatást keltenek, mintha valódi drámák színterét varázsolnánk oldalainkra. Ezeken a scrapbook oldalakon a visszafogott színárnyalatok pihentetőbben hatnak, mint az élénk színek. A földszínek, mint például a zöld és a barna általában természetes hatást keltenek, ugyanakkor a szürke vagy a
  burgundivörös elegánsan hat.
Boldogság a szemünkben

Boldogság a szemünkben

 • Neutrális színek: A kifinomult neutrális színpaletta saját stílussal rendelkezik, és ha ezekkel a színekkel próbálkozunk, az eredmény igazán örömteli lesz. A természetben megtalálható, natúr színeket soroljuk ebbe a kategóriába. Ezek a színek visszafogott, ugyanakkor nyugalmas kombinációt alkotnak – gyönyörűen tompítottak és lazán elegánsak.
Veled

Veled

 • Hideg színek: A kék, a zöldeskék és a lila árnyalatai hideg, friss hatást keltenek.
Ketten a meseerdőben

Ketten a meseerdőben

 • Meleg színek: A vörös, a narancs és a sárga árnyalatai hívogatóak, tradicionálisan hatnak és melegséget sugároznak.
Tarragona

Tarragona

 • Komplementer színek: A színkorongon minden elsődleges szín pontosan szemben helyezkedik el egy másodlagos színnel, amelyet két elsődleges szín keveréséből kapunk. Így, könnyen meg tudjuk jegyezni, hogy melyek az alapszínek kiegészítő színei. A pirossal szemben a zöld helyezkedik el (a kék és a sárga keveréke), a kékkel szemben a narancs (a piros és a sárga keveréke), a sárgával szemben pedig a lila (a piros és a kék keveréke). Ezeket az ellentétpárokat komplementer vagy kiegészítő színeknek nevezzük, mivel a két árnyalat fokozza egymás hatását. Együtt alkalmazva azonban általában túlságosan erős a hatásuk, ne próbáljuk meg a két színt egyenlő mennyiségben megjeleníteni oldalainkon, mert ekkor ahelyett, hogy kiegészítenék,
  inkább elnyomják majd egymást. Törekedjünk arra, hogy legyen hangsúlyos az egyik szín, illetve ha túl hangsúlyos az
  egyik, akkor a másikkal teremtsünk egyensúlyt, és meglátjuk, mindkét szín csodálatos módon életre kel majd.
Karácsony este

Karácsony este

Pin It on Pinterest

Share This