Oldal kiválasztása

Az alábbi videóban bemutatom, hogyan alkalmaztam a színelméletet, hogyan támaszkodtam a különböző színsémákra, scrapbookoldalaim összeállítása közben. Remélem, hasznát veszed majd! Nézd végig!

Scrapbookoldalaink és albumaink készítése közben nemcsak a korábban megismert felosztás szerint, hanem a színelméletre támaszkodva más céllal is összeválogathatjuk a színeket. Árnyalhatunk, harmóniát teremthetünk vagy épp kontrasztot is hozhatunk létre, csupán színekkel. Ismerd meg közelebbről ezt a három célt! Ebben segít az alábbi rövid felsorolás és néhány példa.

  • Árnyalás: Ha a scrapbookoldalunk hozzávalóinak összeválogatásakor egyetlen színárnyalat sötétebb és világosabb változatait vonultatjuk fel, szűk korlátok között mozoghatunk, hiszen csak egyetlen adott szín erősebb és visszafogott verzióit tudjuk alkalmazni. Ugyanakkor biztosak  lehetünk benne, hogy nyugalmas, szép kompozíciót alakíthatunk ki az árnyalás segítségével.
Hidegben

Hidegben

Háborítatlan nyugalom

  • Harmónia: Ebben az esetben a papírokat és hozzávalókat a színkörön egymás közelében elhelyezkedő színekből válogatjuk össze, úgy, hogy azok ne üssék egymást, hanem harmonizáljanak, ugyanakkor csak finoman erősítsék a másik hatását.
Klassz együtt alkotni

Klassz együtt alkotni

1 évtizede együtt

1 évtizede együtt

  • Kontrasztteremtés: Az erősebb, drámai hatás elérése érdekében a színkorong ellentétes oldalán elhelyezkedő árnyalatokat tesszük egymás  mellé, hogy ez a szélsőséges különbség jól kiemelje azt, aminek hangsúlyt szeretnénk adni scrapbookoldalunkon.
Karácsony este

Karácsony este

Free - Szabad

Free – Szabad

Pin It on Pinterest

Share This