Oldal kiválasztása

A scrapbookpapírokat állítva vagy fektetve is tárolhatod. A fektetve tárolást csak akkor javaslom, ha meg tudod oldani, hogy nagyobb mennyiség nem kerül felhalmozásra úgy, hogy összenyomnák egymást és az alsók emiatt megvetemednének. Az állítva tárolásnál arra kell ügyelni, hogy egy idő után a papír meghajlik, tehát támasztásra van szüksége.

Nálam a pizzásdobozok váltak be. Én színek, témák és funkciók szerint külön dobozokban tárolom a papírokat. Évekig vegyesen egy nagy fiókos szekrényben voltak, míg megelégeltem az állandó keresgélést és egyszer rendet tettem!

Nos, itt van az, amiről beszéltem a bevezetőben. Azóta is hálás vagyok magamnak ezért a döntésért!

Ma már, ha szükségem van pl. egy natúr színű papírra vagy egy szülinapos témájú papírra, netalán egy téli mintás papírra, csak felnyitom a megfelelő dobozt és máris megtaláltam. Míg korábban akár fél órát is töltöttem a papírok átlapozásával, míg megtaláltam a megfelelőt, ma már gyorsan megvan.

Ennek az a titka, hogy különböző kategóriák szerint szétválogattam a papírjaimat egyszer és mindenkorra! Ha pedig új papír „áll a házhoz”, oda dobom be, ahová éppen tartozik. Remek módszer!

Mit történjék a maradékokkal?

Ez szintén egy állandó és fontos kérdés. A scrapbookos hajlamos arra, hogy nagyon nehezen válik meg a fel nem használt papíroktól. Én évekig (legalább 7 évig!) egyetlen miszlik papírt sem dobtam ki! Először ömlesztve tároltam őket, majd abban is rendet tettem.

Egyszerűen, fájó szívvel kellett rájönnöm, sokkal ritkábban nyúltam azokhoz a papírokhoz, amik pici maradékok voltak, mint a nagyobbakhoz. Tehát, minek tároljam őket? Ma már a 10 cm-nél kisebb kiterjedésű papírokat… BOCSÁNAT, hogy leírom, de tényleg így van, kidobom vagy mixed-media technikához hasznosítom. Ez utóbbi nem része a tanfolyamnak, más felületeken mesélek róla.

Pin It on Pinterest

Share This