Oldal kiválasztása

Tematika

A scrapbooking alapjai

Fedezd fel te is magadban, melyek azok az ösztönös érzések, amelyek scrapbookoldalak elkészítésre késztetik az embert! A leckék a kézműves technikákat szerető érdeklődőket megismerteti a legalapvetőbb eszközökkel és a scrapbook alapjaival. Melyek a scrapbookoldal alapvető elemei?

A scrapbooking alapjai: Mi a scrapbooking? Miért scrapbookozzunk? Hogyan kezdjük el? Ez az inspiráló rész válaszol a scrapbooktevékenységgel kapcsolatos minden felmerülő kérdésre.

Alapvető eszközök és hozzávalók: Melyek a legfontosabb eszközök? Hogyan kell ezeket használnod? A scrapbookeszközök előnyei. Mi kell ahhoz, hogy elkezdj alkotni? Ismerkedj meg hozzávalókkal, méretekkel, mindennel, amire csak szükséged lehet.

Az albumpapírok: Ezekből a leckékből mindent megtudhatsz az albumpapírokról és a különböző kollekciókról. A színtan alapjaira támaszkodva megtanulod, hogyan működnek együtt a mintás és a színes papírok egy harmonikus scrapbookalkotáson.

A díszítőelemek: Megtanulsz eligazodni a különféle díszítőelemek között, ezek alkotják tulajdonképpen, a papírokon kívül a scrapboosok kincsestárát.

A szövegírás alapjai

Alapvető, hogy egy scrapbookos maga is érezze, mennyire fontos, hogy beépítse scrapbookalkotásaiba írásos gondolatait. Ez a modul megismertet olyan alaptechnikákkal és feladatokkal, amelyek segítenek kifejező címeket, hatásosan megfogalmazott kommentárokat, képaláírásokat valamint írásos gondolatokat kitalálni, továbbá megtudhatod, hogyan lehet ezeket ízléses formában scrapbookoldaladra konvertálni.

  • A képalátétek: Hányféleképp keretezhetsz vagy hangsúlyozhatsz egy fényképet a különböző képalátétek segítségével? Mi az alátét szerepe? Hogyan emelheted ki a képalátéttel a lényeget!
  • Az oldalcímek: Tanuld meg, hogyan készíthetsz látványos címfeliratokat!
  • A szövegírás alapjai: A képek nem mindig mondanak többet ezer szónál! A képek nem mondanak el mindent helyetted! Ne hagyd ki ezt a fontos leckét a szavak hatalmas erejéről.
  • Betűtípusok: Ismerkedj meg a különféle betűtípusokkal, sőt, alakíts ki változatos írásképet! Gyakoroljuk  és alakítsd ki saját, írott scrapbook betűkészletedet!

A scrapbookdizájn alapjai

A színtan alapjai és az, hogyan kapcsolódik mindez egy scrapbookoldal megtervezéséhez, alapvetően szükséges ahhoz, hogy jól összeállított scrapbookalkotásokat hozhass létre. Ha mindezek megértését kombinálod a csoportosítás technikájával, valamint az elrendezésben alkalmazható alapvető aranyszabályokkal, akkor a tanfolyam végére megérted, hogyan hozhatsz létre olyan erőteljes és kiegyensúlyozott oldalakat, amelyek tökéletesen visszaadják a szemlélő számára azt a történetet, amelyet el szeretnél oldaladdal mesélni.

A scrapbookdizájn alapjai: Mik az elrendezés alapvető szabályai, hogy az oldalad dinamikussá válhasson! Fedezd fel, hogy a fényképek, a kommentárok, a címek, a betűtípusok, a díszítőelemek, a formák és a címek együtt hogyan hoznak létre nagyszerű oldalakat!

A színek: Ismerkedj meg a színtan alapjaival és a színkerék használatával. Ha a színek és a scrapbook kapcsolatát megtanulod, alkalmazásukkal új és izgalmas utak nyílhatnak meg előtted.

Végső simítások

Egy scrapbookoldal létrehozásakor, az alkotói folyamat során a valódi művészet tulajdonképpen a díszítőelemek kiválasztásában és elhelyezésében is rejlik. Egy-egy jól eltalált címfelirat, forma vagy matrica helyes kiválasztásával és elhelyezésével egyensúlyt, ritmust, dinamikát, kontrasztot és mélységet adhatunk, ill. hozhatunk létre oldalainkon. Megismerkedsz azzal, miként helyezhetsz el leghatásosabban díszítőelemeket az oldalaidon. Hogyan alakíts ki fókuszpontot? Hogyan hozd egyensúlyba az alkotásodat?

A személyes stílus kialakítása: Ha nemcsak az élmény, hanem személyiségünk is visszatükröződik
scrapbookoldalainkon keresztül, akkor értettük meg igazán a scrapbook lényegét. Hogyan jelenhetsz meg te magad is alkotásaidon keresztül? Fedezd fel saját stílusodat!

Pin It on Pinterest

Share This