Oldal kiválasztása
  • Ne tegyél túl sok különálló elemet az oldalra, hanem minden elemnek legyen rendeltetése, és célja, ami miatt pont rákerült és pont odakerült az oldaladra. Minden elem álljon vizuális kapcsolatban az oldal valamely másik elemével.
  • Képzeletbeli. „láthatatlan” vonalak mentén igazítsd egymáshoz az oldal elemeit. Nagyon fontos a rend, mert akkor alakul ki olyan láthatatlan kapcsolat, amely a logikai összefüggéseket egyértelművé tudja tenni alkotásaidon.
  • Ha tudatosan helyezed el az elemeket, és egymáshoz igazítod őket, akkor ezzel meghatározó és kellemes benyomást kelthetsz oldaladdal, amelyen nem kalandozik a tekintet, hanem könnyedén befogadja mindazt, amit szeretnél vele kifejezni.
  • Szándékosan hagyj üres, díszítetlen részeket oldaladon, hogy ellensúlyozza a már elemeket tartalmazó felületeket. Ezzel lesz olyan része az oldalnak, ahol megpihenhet a szem. Továbbá ráirányítod a tekintetet a lényegre, mert ahol nincs „semmi”, ott nem is keres a szem, semmit. Ezt a részt hívjuk a grafikában üres felületnek.
  • Ne félj az aszimmetrikus elrendezéstől, élj meglepetésszerű megoldásokkal! A rendet szándékosan is megtörheted – az ilyen ötletek esetén azonban mindig légy tudatos és átgondolt!

Az elrendezés alapelvét az alábbi videóban mutatom be részletesen. Nézd meg, hogyan alkalmazom a fentieket tudatosan scrapbookoldalaim készítése közben!

Pin It on Pinterest

Share This