Oldal kiválasztása

A fotók tárolására kétféle megoldást javaslok. Az egyik a már előhívott, kinyomtatott a másik pedig, a digitális formátumban tárolt fényképekre vonatkozó tanácsom.

  • Az előhívott fotókat tartsd állítva, de úgy, hogy elválasztó kartonlapokat teszel közéjük, mert ezek is, a papírokhoz hasonlóan, állás közben meghajlanak. Vannak külön fotó tárolására alkalmas dobozok, ezek nem teszik lehetővé, hogy túl sok fotót tároljunk egymáson, amik meghajlanának állás közben.

Én erre a célra szintén egy háztartásban üresen marad kartondobozból készült „papucsot” készítettem.

  • A digitális fotóknak jó, ha kialakítasz egy rendszert. Ezt visszamenőlegesen is célszerű elvégezni. Mindenképpen javaslom, hogy vegyél egy külső tárolóegységet (jelen pillanatban kb. 20e Ft beruházás), amit csak a fotók digitális archiválására használsz.

Itt ha tetszik az én módszerem, akkor alakíts ki egy évek szerinti könyvtárstruktúrát, azon belül külön könyvtárba kerülhetnek a hónapok, s a hónapokon belül a különböző események.

Miért ezt javaslom? Mert, ha megszáll az ihlet és fotókat keresgélnél, így fogod legkönnyebben megtalálni. Ezen kívül, ha a keresőbe beírod az adott eseményt, akkor még ki is dobja magától az eredményt… pl. Bali szülinap. 🙂

Pin It on Pinterest

Share This