Oldal kiválasztása

Gyakori kérdések

Hogy kezdjek neki a tanulásnak?

Azt tanácsolom, hogy először ismerkedj meg a felülettel. Kattints végig bátran mindent, ami már elérhető. Kezdd a fenti menüpontokkal, nézd meg, mit hol találsz! Miután nagyjából megismerted a felületet, kezdd el az „Mit várj ettől a tanfolyamtól?” c. első leckével. A leckéket majd mindig a jobb oldali oldalsávban a naptárra vagy a Tananyag leckéi c. részre kattintva találod. Folyamatosan jelennek meg, ahogy zajlik a tanfolyam.

Mennyi időt szánjak egy leckére?

A tananyagot leckékre bontottam, hogy ne kelljen hosszú oldalakat olvasással töltened vagy hosszú videókat nézned. Bármikor megszakíthatod az olvasást vagy újraindíthatod a videókat.

A leckék eltérő terjedelműek. Van, amelyik lecke csak szöveges, van amelyikhez videó vagy valamilyen oktatási segédlet is tartozik. A videók általában 8-10 percesek.

A leckék feldolgozásához azt a módszert javaslom, hogy ha a leckéhez tartozik videó, akkor előbb azt nézd végig. Ha ezzel kész vagy, olvasd el a szöveges kiegészítéseket, nézd meg a többi érdekességet, letölthető segédletet, ajánlott linket is, amit a lecke végén sorolok majd fel. Érdemes a leckékkel sorban haladni, mert az anyagok egymásra épülnek!

Próbáld meg beütemezni majd magadnak, hogy hetente 2x foglalkozol a tanfolyammal, hogy ne maradj le nagyon.

Lassan tölti be a videót, mit csináljak?

Előfordulhat, hogy az internetkapcsolatod nem elég gyors, ezért a videók lassabban töltődnek be (pl. GPRS, modemes kapcsolat). Ilyenkor meg kell várnod, míg teljesen betöltődik a videó.

Mi a helyzet a gyakorlattal?

Bár ez egy olyan otthon végezhető kreatív tanfolyam, ami az elméleti anyagon túl nagyon sok tippet, trükköt, megvalósítási mintát is tartalmaz, a sikered nem csupán azon múlik, hogy áttekintetted-e a leckéket. Ahogy a kezdő videóban is beszéltem róla, a gyakorlás és önálló alkotás éppúgy hozzátartozik a tananyag elsajátításához. Tanácsolom, hogy minél több mindent próbálj ki, alkoss, hogy sikerélményt érj el!

Albumkötési technikákat is tanulunk?

Az albumkötési technika nem az alapozáshoz tartozik. Lesz ilyen tartalmú tanfolyamom, de ez nem az. Ez a klasszikus albumba kerülhető oldalak tervezéséről, színtanról, dizájnelvekről, az alapvető eszközökről, alapanyagokról, díszítési lehetőségek ismertetéséről szól.

Tele van inspirációval, kreatív kommentárírási technikákkal, elrendezésterveket osztok meg, és olyan általános, alapozó ismereteket adok át, amelyre építve lehet továbblépni, mondjuk a minialbumok kivitelezése felé.

Úgy gondolom, hogy azelőtt, hogy valaki megismerné a dizájnelveket (pl. harmadolási, fókuszpont teremtési szabályok stb.), nehéz tanácsokat adni, ha önállóan szeretne alkotni. Ezért én megalapozni szeretném a tudásodat, bátorságot adni ahhoz, hogy önállóan legyél képesek alkotni… hogy aztán szárnyra kaphass.

Hol és hogyan kérdezhetek?

Ha feldolgoztad (elolvastad, megnézted) az adott leckét, és kérdésed van, közvetlenül a lecke alatt tudsz kérdezni, a hozzászólás résznél. Ugyanitt fogod majd  a válaszaimat is megtalálni (érdemes megjegyezni, hova írtál). Ha esetleg olyan dolgot kérdezel, ami egy későbbi leckében részletesen lesz elmagyarázva, akkor erre külön utalni fogok.

Bármi felmerül benned az adott témával kapcsolatban, nyugodtan kérdezd meg, ne szégyenlősködj, azért vagy itt, hogy válaszokat kapj, s hogy minden fontos dolgot megtanulj! Bátorítalak továbbá amiatt is a kérdezésre, mert ha másoknak is segíthetsz azzal, ha kérdést teszel fel, s arra válasz érkezik. Sőt, lehet, hogy számodra is hasznos lesz, ha mások válaszait olvashatod.

Nincs kézügyességem/még sosem scrapbookoztam, és félek, hogy nem fog menni.

A Biztos alapok scrapbooktanfolyamon senki nem fogja azt mondani neked, hogy tehetségtelen vagy, és hogy nem kellene ezzel foglalkoznod. 2009 óta scrapbook oktató vagyok. Rengeteg olyan emberrel találkoztam már, akinek annak idején egy életre elvették a kedvét az efféle megjegyzések, s akik tévesen ezt gondolták magukról, s ma mégis örömmel és magabiztosan alkotnak!

Szeretnélek megnyugtatni. A kreatív tervezés tanulható dolog. A scrapbooktechnikában való személyes (magad előtt érzett) sikered legfontosabb tényezője nem a kézügyességed vagy a dizájntudásod lesz! Hanem sokkal inkább az a motiváció, ami miatt belevágtál ebbe a tanfolyamba. Ha megvan a késztetésed, akkor bizalommal fogsz magad felé is fordulni, s lesz kedved hozzáfogni. Támaszkodj az elméleti ismeretekre, amelyek által kézen foglak és segítelek. A másik fontos tényező, a gyakorlás. Ha nekikezdesz, és csinálod, akkor az elméleti ismeretek gyakorlati megvalósulást nyernek.

Még semmilyen eszközöm sincs. Mit kell beszereznem és honnan?

Ez az online tanfolyami regisztráció nem tartalmaz termékcsomagot, így néhány eszközre és hozzávalóra szükséged lesz.

Nem kell viszont bevásárolnod a tanfolyam előtt, sőt. Az alapvető eszközökről és hozzávalókról szóló leckéket azért írtam meg, hogy jobban eligazodj a scrapbook hozzávalók világában, és, hogy a jelenlegi élethelyzetednek legjobb választást hozhasd meg. Ha megvárod ezekkel a leckékkel a bevásárlást, akkor átgondoltabb döntést fogsz tudni hozni.

De ez még nem minden. Ha egyáltalán nincsenek még scrapbookpapírjaid, díszítő kiegészítőid vagy újakat szeretnél, ne aggódj, rád is gondoltam. Készül egy ajánlott bevásárlólista is, illetve a videókban használt eszközökre is mindig történik hivatkozás is, hogy időt spórolj és könnyebb legyen a választás. Ezen túlmenően, a Biztos alapok scrapbooktanfolyam résztvevőinek speciális kuponkódokat hoztam létre a Scrapbook Webáruházban, ahol a tanfolyam indulása után kedvezményekkel vásárolhatod meg, amikre szükséged van.

Hogy érem el az anyagokat, ha vége a tanfolyamnak?

A tanfolyam megvásárlásával jogot vásároltál arra, hogy a tananyagot később is bármikor megtekinthesd. Így, nemcsak, hogy saját tempódban haladhatsz, hanem akár hónapokkal később, amikor (remélhetőleg már rendszeresen alkotni fogsz) úgy érzed, valamit szívesen átismételnél, újra meg tudod majd nézni.

Sőt! Ha új körben elindítom ismét a Biztos alapok tanfolyamot, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az előző indulás óta pluszban készítettem a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

Pin It on Pinterest

Share This