Oldal kiválasztása

Bár az ember hajlamos arra, hogy folyton magyarázkodjék, miszerint „a zseni átlátja a káoszt” vagy „a legjobb munkáim a nappali padlóján születtek, mert az asztalom épp tele volt cuccokkal”. Valljuk be őszintén, mindeni képes a rendrakásra és rendezett környezetben sokkal jobban megy minden. Egyszerűen csak, rá kell szánni magunkat az első lépésre.

Én is ilyen vagyok, vagyis voltam. Képes voltam túllépni egykori rendszeretetemen az alkotói környezet fenntartása miatt, holott amióta rendbe szedtem a dolgaimat sokkal produktívabb lettem. Bízhatsz az én példámban, magamnak vagyok hálás, hogy „jó útra tértem”.

Az biztos, hogy nincs mindenki számára üdvözítő módszer. Van, aki képes arra, hogy első pillanattól kezdve szervezett és rendszerezett környezetben alkosson, de van olyan, akinek szüksége van rá, hogy elteljen egy kis idő, amíg kialakulnak a szokások – majd a káosszal szembenézve találjon rá a legmegfelelőbb megoldásokra.

Íme, néhány tanács, tőlem. Mi szerint alakítsd ki az alkotósarkot?

  1. Az elsődleges szempont, hogy kéznél legyenek az alapvető, sokszor használt eszközök.
  2. A második szempont, hogy a hozzávalók számára legyen elég tárolóhely.
  3. Számomra a harmadik szempont pedig, hogy mindez csinos és inspiráló környezetet teremtsen, amire jó ránézni – ugyanakkor praktikus is, mert informatív és könnyen fenntartható.

Pin It on Pinterest

Share This