Oldal kiválasztása

Alap01OldalsavA Biztos alapok scrapbooktanfolyam 4 hete során elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt elsajátíthatsz. Az elméleti részekben megismered a scrapbooking alapjait. Ha már ezekkel tisztában vagy akkor ezek a részek a scrapbookozást új megvilágításba helyezik számodra. A gyakorlati részek segítséget nyújtanak abban, hogyan használd az alapeszközöket, s ügyes technikákat bemutató példák sorozatára alapozva továbbfejleszthesd scrapbookos technikádat.

A Biztos alapok scrapbooktanfolyam azonban többet ad számodra, mint egyszerű recepteket; többet, mint ügyes scrapbooktrükköket.

 • Először is örömöt kínál. Amit érezni fogsz, ahogy észreveszed, hogy a tananyagban tanultak működni kezdenek. Ahogy büszke leszel a scrapbookalkotásaidra, a házi galériádra, önmagadra.
 • Bátorságot kínál. Arra biztat, hogy merj önmagad lenni a kreatív alkotói folyamat közben. Engedj az emberben eredendően meglévő belső mozgatórugónak, amely szerint mindannyian ösztönösen törekszünk a harmóniára.
 • Szabadságot és felszabadultságot kínál. Mert ha ismered a dizájn szabályait, csak akkor tudod megszegni őket. Ha
  tudod, hogy mi az amitől szabályszerű egy alkotás, akkor már sokkal könnyebb lesz a saját stílusoddal megspékelned,
  és egyedit alkotnod.
 • Sikert kínál. A bátran és szabadon elkészített alkotásokból árad a szeretet. Megismételhetetlen, örömteli, megható és
  csillogó pillanatokat fogsz átélni, mert alkotásaid nyomán mások öröme vissza fog szállni rád.
 • És, persze, kapsz néhány bevált, egyszerű tippet is scrapbookoldalaid megtervezéséhez, sok-sok ügyes trükköt, amelyek segítségével el is készítheted őket, valamint jó pár inspirációt és megvalósítási példát, amelyeket scrapbookoldal készítése céljából, saját magad részére akár le is másolhatsz.

A többi már csak rajtad múlik. Scrapbookozz örömmel!

Néhány gyakorlati tudnivaló:

Hogy zajlik majd a tanfolyam?

A tanfolyam anyagát négy héten keresztül hetente kétszer bővítem. A tananyagot leckékre bontottam, hogy ne kelljen hosszú oldalakat olvasással töltened vagy hosszú videókat nézned. Bármikor megszakíthatod az olvasást vagy újraindíthatod a videókat.

A leckék eltérő terjedelműek. Van, amelyik lecke csak szöveges, van amelyikhez videó vagy valamilyen oktatási segédlet is tartozik. A videók általában 8-10 percesek.


Mi a helyzet a gyakorlattal?

Bár ez egy olyan otthon végezhető kreatív tanfolyam, ami az elméleti anyagon túl nagyon sok tippet, trükköt, megvalósítási mintát is tartalmaz, a sikered nem csupán azon múlik, hogy áttekintetted-e a leckéket. Ahogy a kezdő videóban is beszéltem róla, a gyakorlás és önálló alkotás éppúgy hozzátartozik a tananyag elsajátításához. Tanácsolom, hogy minél több mindent próbálj ki, alkoss, hogy sikerélményt érj el!

Honnan tudom, hogy van új lecke?

Ha egy új lecke feltöltésre került, erről e-mailben értesítést kapsz. Továbbá megjelenik a lecke linkje az oldalsávban és a naptáron is jelzi majd egy kék mező, hogy bejegyzés történt.

Albumkötési technikákat is tanulunk?

Az albumkötési technika nem az alapozáshoz tartozik. Lesz ilyen tartalmú tanfolyamom, de ez nem az. Ez a klasszikus albumba kerülhető oldalak tervezéséről, színtanról, dizájnelvekről, az alapvető eszközökről, alapanyagokról, díszítési lehetőségek ismertetéséről szól.

Tele van inspirációval, kreatív kommentárírási technikákkal, elrendezésterveket osztok meg, és olyan általános, alapozó ismereteket adok át, amelyre építve lehet továbblépni, mondjuk a minialbumok kivitelezése felé.

Úgy gondolom, hogy azelőtt, hogy valaki megismerné a dizájnelveket (pl. harmadolási, fókuszpont teremtési szabályok stb.), nehéz tanácsokat adni, ha önállóan szeretne alkotni. Ezért én megalapozni szeretném a tudásodat, bátorságot adni ahhoz, hogy önállóan legyél képesek alkotni… hogy aztán szárnyra kaphass.


Hol és hogyan kérdezhetek?

Ha feldolgoztad (elolvastad, megnézted) az adott leckét, és kérdésed van, közvetlenül a lecke alatt tudsz kérdezni, a hozzászólás résznél. Ugyanitt fogod majd a válaszaimat is megtalálni (érdemes megjegyezni, hova írtál). Ha esetleg olyan dolgot kérdezel, ami egy későbbi leckében részletesen lesz elmagyarázva, akkor erre külön utalni fogok.

Bármi felmerül benned az adott témával kapcsolatban, nyugodtan kérdezd meg, ne szégyenlősködj, azért vagy itt, hogy válaszokat kapj, s hogy minden fontos dolgot megtanulj! Bátorítalak továbbá amiatt is a kérdezésre, mert ha másoknak is segíthetsz azzal, ha kérdést teszel fel, s arra válasz érkezik. Sőt, lehet, hogy számodra is hasznos lesz, ha mások válaszait olvashatod.


Nincs kézügyességem/még sosem scrapbookoztam, és félek, hogy nem fog menni.

A Biztos alapok scrapbooktanfolyamon senki nem fogja azt mondani neked, hogy tehetségtelen vagy, és hogy nem kellene ezzel foglalkoznod. 2009 óta scrapbook oktató vagyok. Rengeteg olyan emberrel találkoztam már, akinek annak idején egy életre elvették a kedvét az efféle megjegyzések, s akik tévesen ezt gondolták magukról, s ma mégis örömmel és magabiztosan alkotnak!

Szeretnélek megnyugtatni. A kreatív tervezés tanulható dolog. A scrapbooktechnikában való személyes (magad előtt érzett) sikered legfontosabb tényezője nem a kézügyességed vagy a dizájntudásod lesz! Hanem sokkal inkább az a motiváció, ami miatt belevágtál ebbe a tanfolyamba. Ha megvan a késztetésed, akkor bizalommal fogsz magad felé is fordulni, s lesz kedved hozzáfogni. Támaszkodj az elméleti ismeretekre, amelyek által kézen foglak és segítelek. A másik fontos tényező, a gyakorlás. Ha nekikezdesz, és csinálod, akkor az elméleti ismeretek gyakorlati megvalósulást nyernek.


Még semmilyen eszközöm sincs. Mit kell beszereznem és honnan?

Ez az online tanfolyami regisztráció nem tartalmaz termékcsomagot, így néhány eszközre és hozzávalóra szükséged lesz.

Nem kell viszont bevásárolnod a tanfolyam előtt, sőt. Az alapvető eszközökről és hozzávalókról szóló leckéket azért írtam meg, hogy jobban eligazodj a scrapbook hozzávalók világában, és, hogy a jelenlegi élethelyzetednek legjobb választást hozhasd meg. Ha megvárod ezekkel a leckékkel a bevásárlást, akkor átgondoltabb döntést fogsz tudni hozni.

De ez még nem minden. Ha egyáltalán nincsenek még scrapbookpapírjaid, díszítő kiegészítőid vagy újakat szeretnél, ne aggódj, rád is gondoltam. Készül egy ajánlott bevásárlólista is, illetve a videókban használt eszközökre is mindig történik hivatkozás is, hogy időt spórolj és könnyebb legyen a választás. Ezen túlmenően, a Biztos alapok scrapbooktanfolyam résztvevőinek speciális kuponkódokat hoztam létre a Scrapbook Webáruházban, ahol a tanfolyam indulása után kedvezményekkel vásárolhatod meg, amikre szükséged van.


Hogy érem el az anyagokat, ha vége a tanfolyamnak?

A tanfolyam megvásárlásával jogot vásároltál arra, hogy a tananyagot később is bármikor megtekinthesd. Így, nemcsak, hogy saját tempódban haladhatsz, hanem akár hónapokkal később, amikor (remélhetőleg már rendszeresen alkotni fogsz) úgy érzed, valamit szívesen átismételnél, újra meg tudod majd nézni.

Sőt! Ha új körben elindítom ismét a Biztos alapok tanfolyamot, ingyen meg fogsz kapni minden új anyagot, amit az előző indulás óta pluszban készítettem a tanfolyamhoz. Illetve ha szeretnéd, akkor az új résztvevőkkel együtt még egyszer végigmehetsz majd az anyagon, és a “vérfrissítéssel” új inspirációkat is kaphatsz.

Pin It on Pinterest

Share This