Oldal kiválasztása

Ma a scrapbooking a fényképeken megörökített pillanatok, életesemények egészen újszerű formában történő oldalba, vagy albumba foglalását jelenti.

A különböző témákhoz, hangulatokhoz illő albumpapírok és díszítőelemek használatával, kommentárok és személyes gondolatok csatolásával, a változatos kézműves technikák segítségével, az oldalakon keresztül a készítő személyiségének lenyomata jön létre.

Scrapbookozás közben, azon túl, hogy dokumentáljuk életünk eseményeit és gondolatainkat, lehetőségünk van egy olyan kapocs létrehozására, amely generációkat hozhat közelebb egymáshoz.

  • Egyedi ajándék, szeretetkifejező eszköz, önkifejezésre és önreflexióra tökéletesen alkalmas tevékenység, életforma.
  • Segítségével másképp láthatjuk a világot, felfigyelhetünk azokra a mindennapi csodákra, amelyekre visszagondolva és újra felidézve, teljesnek értékelhetjük életünket.

Ez a tevékenység a gyakorlói számára természetes tanulási igényt teremt. Minél több összeállítást vagy albumot készítünk, annál igényesebbek leszünk és technikailag gyakorlottabbá válunk – ugyanakkor szomjazunk az újdonságokra: szívesen próbálunk ki új megjelenési formákat, adaptálható kézműves technikákat.

  • Ezen túlmenően azon vesszük észre magunkat, hogy szívesen megtanulnánk jobb fotókat készíteni, hogy tetszetősebbek legyenek az alkotásaink.
  • Szeretnénk vizuálisan attraktívabb végeredményt alkotni, ezért érdeklődni kezdünk a színek, kompozíciós szabályok, dizájnelvek iránt.
  • Szeretnénk ötletesen és kreatívan bánni a szavakkal. Klassz címeket adni és talán egyre inkább örömöt lelünk abban is, hogy a szimpla dokumentáláson, és a képekhez tartozó adatokon túl, a képaláírásokban is visszaadjuk az átélt élmények hangulatát.
  • Megtanuljuk újra „gyerek szemmel nézni a világot”, azaz rácsodálkozni a szépre, értéket adni a mindennapok történéseinek
  • Végül, de nem utolsó sorban, magunkra, belső világunkra is elkezdünk jobban koncentrálni.

Ezt én mind megtapasztaltam, s számos ember, akivel találkozom a közösségi hálón és tanfolyamaim alkalmával visszaigazolta már ugyanezt.

Ami a legjobb dolog ebben, hogy ezeket egészen nyugodtan mondhatjuk a rendszeres scrapbookozás pozitív hozadékának!

Pin It on Pinterest

Share This