Oldal kiválasztása
  • Az akril bélyegző egy szilikonból készült pecsételő, amelynek hátoldala öntapadós. Akril tömbre kell helyeznünk, ezen magától megragad. Ez egy vastag átlátszó tömb, amelyen remekül megragad a bélyegző, használjuk úgy, mintha ez lenne a bélyegzőnk nyele. Ha nincsen még akril blokkunk, akkor egy megtisztított CD-tokot is használhatunk, bár a tömb beszerzése mindenképpen javasolt, mert csak így garantált bélyegzőnk hosszú élettartama.
  • Az akril bélyegző sok formában létezik, úgymint: betűk, indák, képkeretek, virágok, állatok stb. Szinte minden, amit a hagyományos fa-pecsételőktől már ismerünk. A legnagyobb előnye a fa nyéllel készült pecsételőkkel szemben, hogy átlátszó volta miatt pontosan látjuk hová pecsételünk. Ez nagyban megkönnyíti a használatát és rengeteg lehetőséget ad kreativitásunk kifejezéséhez.
  • Használata igen egyszerű, bár némi gyakorlást igényel. Szedjük le magát a bélyegzőt a tároló fóliáról. 2. Helyezzük rá az akril tömbre. 3. Tintapárnánkat egyenletesen nyomjuk rá a bélyegző felületére, míg teljesen be nem fedi. 4. Nyomjuk rá határozottan a pecsételőt a kívánt helyre. 5. Ha mégsem sikerül tökéletesen a bélyegzést, megismételhetjük azt, mert pontosan látni fogjuk hová pecsételünk, így könnyedén javíthatjuk az esetleges hibát, így tökéletes nyomatot kapunk. 6. Ha készen vagyunk, akkor azonnal tisztítsuk meg a bélyegzőt.
  • Az akrilbélyegzőt meleg csapvízzel tisztíthatjuk. Használat után azonnal mossuk le a bélyegzőt, szárítsuk meg és helyezzük vissza a tároló fóliára. Az akril tömbbel tegyünk ugyanígy. Akkor bánunk a legjobban bélyegzőinkkel, ha akrilbélyegző tisztító folyadékkal mossuk le őket.
  • Az akrilbélyegzők tárolása igen egyszerű: a gyári csomagolásukban igen könnyen és praktikusan tárolhatók, nem szükséges más tárolóeszközbe helyeznünk őket. Ha már sokat összegyűjtöttünk, akkor rendszerezhetjük őket típusuk szerint. Elterjedt a felakasztott tárolási módszer, vagy akár irodai dossziéban is könnyedén tárolhatjuk őket, de nyugodtan megfér a polcunkon is, a visszazárható műanyag tok megakadályozza a porosodást.

Pin It on Pinterest

Share This