Oldal kiválasztása
  • Sáskajárás

   Sáskajárás

   Kézzel vágott
   A számítógépen írd meg, majd nyomtasd ki a címfeliratot (így rengeteg betűtípus közül választhatsz, valamint a méretet is be tudod állítani). Ha a papír színére nyomtatsz, akkor kis ráhagyással vágd ki a betűket/címet, vagy nyomtasd a papír hátoldalára (a nyomtatási opcióknál válaszd a tükörképet, így a betűket kivágva a színükön pont megfelelő irányban állnak majd). De akár kézzel rajzolt betűket is kivághatsz művészkéssel. A kézi vágást ma már helyettesíthetjük formavágógépek (Sizzix és Silhouette) betűkészleteivel kivágott címfeliratokkal is.

  • Bélyegzett
   Betűbélyegzőkkel ötletes és szép feliratokat készíthetsz. Nyomdázhatsz közvetlenül a háttérpapírra vagy ki is vághatod az egyenként bélyegzett betűket. Előnye, hogy a betűbélyegzőket számtalanszor felhasználhatod más-más oldalaidnál.
  • Kisfiús báj

   Kisfiús báj

   Betűmatricák és más betűelemek
   Legegyszerűbben előre gyártott betűmatricákkal készíthetsz feliratokat. Ezek a dekoratív matricák rengetegféle színben és formában kaphatók és textúrájukkal feldobják a scrapbookoldalakat. Léteznek chipboard, filc, dekorgumi, pufi betűmatricák, de közönséges matricák is.

 

Ketten a meseerdőben

Ketten a meseerdőben

 • Vegyes technika
  Ha betűmatricát használsz, akkor a különböző nagyságokat és textúrákat kombinálhatod is egymással: például a csillámos matricát a sima, egysíkú dekorgumi matricával vagy a kicsit a naggyal. Teremts nagy, észrevehető kontrasztot minden esetben!

 

 • Gigis dolgaim

  Gigis dolgaim

  Kézzel írt
  Kézzel írt címfeliratokat is készíthetsz oldaladra, minialbumodra. Ha még nem vagy elég biztos magadban, akkor először rajzold meg ceruzával a feliratot, majd írd át zselés tollal vagy filctollal.

 • Különálló címkén
  A címfelirat elkészítésének ötletes módja, ha a feliratot külön címkén (tag-en) helyezed el, ezzel is kiemelve azt.
 • 1 évtizede együtt

  1 évtizede együtt

  Nyomtatás, transzferálás
  Az első pontban ismertetettek szerint nyomtathatod is a címfeliratot, de a betűket vagy a címfeliratot nem muszáj kézzel kivágni, hanem nyomtathatod közvetlenül az alapkartonra vagy körbevághatod négyzet formában is. (Jó tudni: 12×12 inches kartonra közvetlenül nem tudunk nyomtatni, ezt először le kell vágni A4-es formátumra, majd ezt a nyomtatott papírt kreatív módon elhelyezni oldalunkon).
  Transzfermatricával, vagy transzferáló folyadék segítségével azonban áthidalhatjuk ezt az utóbbi nehézséget. Ezeknek a megoldásoknak a lényege, hogy a címfeliratot közvetlenül az oldalra varázsolhatjuk. A transzfermatricák (vagy kaparós matricák) egy fa vagy műanyag lapka (mint egy jégkrémpálcika) segítségével vihetők fel a fóliáról, közvetlenül a papírra. A transzferáló folyadék pedig egy olyan kémiai oldat, amivel, ha átitatjuk a papír hátoldala felől lézernyomtatóval a fordítva, azaz tükrözve (!!!) nyomtatott betűket, akkor a lézernyomtató tintája átragad az átázott egyik papírról (amire nyomtattuk) a másikra (a scrapbook papírra).

Pin It on Pinterest

Share This