Oldal kiválasztása

Ebben a videóban bemutatom, hogyan használhatod a művészkést görbe vágásokra, ezzel is leegyszerűsítve az ollóval való vágás folyamatát.

A művészkés használata

  • A művészkést fogjuk úgy, mint egy ceruzát: az érdesített részénél szorítsuk nagyujjunk és középső ujjunk közé, és mutatóujjunkkal támasszuk meg. A kés éle nézzen a papír felé, nehogy mutatóujjunkat elvágjuk!
  • Ne a kést forgassuk, hanem mindig a papírt.
  • Ha jobbkezesek vagyunk, akkor a kés baloldalán legyen mindig az a rész, amelyet meg akarunk hagyni, tehát maga a kivágandó motívum, a kés jobb oldalán pedig a „leeső” rész. Erre azért van szükség, hogy mindig azt a vonalat követhessük végig a szemünkkel, amelyet meg szeretnénk hagyni (ha balkezesek vagyunk, akkor mindez fordítva érvényes).
  • Könnyed mozdulattal, a penge hegyének nyomásával kísérve, „rajzoljuk” körbe a kivágandó formát a késsel. Mindig forgassuk a papírt, és ha kell (ha az ún. neatív görbületű íveknél megváltozna a vágás iránya, és a vágás jobb oldalára esne az a rész, amelyet meg szeretnénk hagyni), szakaszosan vágjunk és térjünk később vissza a megszakításokhoz, és
    úgy fejezzük be a motívumok kivágását

Láttad már a többi videót is? Ha nem, jöjjön a következő!

Pin It on Pinterest

Share This