Oldal kiválasztása
  • Már érintettem a tanfolyamon, hogy melyek a klasszikus scrapbookoldal elemei: fotó, címfelirat, albumpapír, kommentár, díszítőelem és dátum. Fontos, hogy oldaladon úgy helyezd el ezeket az elemeket, hogy egymás közvetlen közelébe helyezd azokat, amelyek logikai kapcsolatban állnak egymással.
  • Ez azt jelenti, hogy úgy csoportosítsd őket, hogy elérd az alapvető célt: olyan rendezett szerkezet alakuljon ki, amely segíti az oldal üzenetének befogadását.
  • Mit értek ez alatt? Ne helyezd el az oldaladra kizárólag középre és a négy sarokba elemeket. Kerüld az azonos térközöket, hacsak nem az összetartozást akarod vele kifejezni.
  • Ne helyezz el öncélúan elemeket, főleg ne úgy, hogy a közelükben semmi sincs, csak „kitöltik a helyet” egy üres felületen. Ezzel azt éred el, hogy a tekintet össze-vissza fog cikázni és keresni kell a lényeget.
  • Legyen az oldaladnak egy kiindulópontja és egy végpontja, vezesd végig a szemlélő tekintetét! Hunyorítással megállapíthatod, hogy a tekinteted cikázik vagy nyugalomban marad-e az oldalon?
  • Ez a nyugvópont a fókuszpont. Figyeld meg, hogy oda mutat-e, ahová szeretnéd? Ha nem, akkor változtass a tagoláson. Ne alakíts ki véletlen kapcsolatot azok között az oldalelemek között, amelyek nem tartoznak össze, ugyanakkor kösd össze valamilyen más vizuális elemmel, vagy közelítsd azokat, amelyek összetartoznak!

Az alábbi, viszonylag hosszú videóban részletesen bemutatom neked, hogyan alkalmazom ezt az alapelvet scrapbookoldalaim készítésekor. Javaslom, szánd rá az időt, hogy sikerüljön egyben végignézned, nagyon sokat fogsz belőle tanulni.

Pin It on Pinterest

Share This